top of page

shQIP

SIGN THE PETITION

Thank you for signing the petition. Your signature will be shown on the webpage once it is confirmed!

Akademiket rretheqark botes denojne tentativen e grushtit te shtetit te kryer nga nje fraksion brenda Forcave te Armatosura te Republikes Turke, tashme te identifikuar te gylenisteve te bashkuar, te premten e 15 korrikut 2016.

 

Ne qendrojme kunder kesaj nderhyrjeje ushtarake qe kercenon unitetin dhe sigurine e Republikes Turke duke sulmuar parlamentin turk, Seline Kombetare te Sherbimit te Inteligjences, Pallatin Presidencial, Forcat e Bashkuara Speciale dhe shume seli te komunave dhe keshillave te ndryshem e aq me teper gjuajtja karshi civileve.

 

Ne qendrojme me popullin Turk i cili doli ne rruget e vendit dhe ishte ne menyre te vendosur kunder nderhyrjes ushtarake duke rrezikuar edhe jetet e tyre. Ne presim dhe u bejme thirrje institucioneve akademike, Organizatave Joqeveritare nderkombetare dhe mediave te njohura per te mbeshtetur vullnetin politik te popullit turk.

 

Ne i shprehim ngushellimet tona me te ndjera familjeve te 240 deshmoreve te rene dhe u urojme nje sherim te shpejte e mireqenie te plote 1492 te plagosura ashtu sic lutemi per te gjithe popullin turk ta rimarre veten sa me shpejt nga kjo tragjedi.

bottom of page